VI. Országos Tolkien Levelező Verseny

Általános

A Magyar Tolkien Társaság és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a 2011/2012-es tanévben is levelező versenyt hirdet általános és középiskolás diákoknak. Nevezési határidő: 2011. október 21.

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő verseny célja – a Társaság célkitűzéseivel összhangban –, hogy játékos és kreatív feladatokon keresztül az iskolás korosztály is megismerje J. R. R. Tolkien, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvészprofesszor, A Gyűrűk Ura című világhírű regény szerzőjének munkásságát.

Kategóriák

A verseny három kategóriában zajlik:

I. (Hobbit) kategória
Ebben a kategóriában a feladatok A Gyűrűk Ura és A hobbit (A babó) ismeretére épülnek, azaz az ide jelentkezők már olvasták legalább az elsőt, és vállalják, hogy legkésőbb az első forduló idején elolvassák a másodikat is.

II. (Dúnadan) kategória
Ide azok jelentkezését várjuk, akik már olvasták A hobbitot, A Gyűrűk Urát, A szilmarilokat és a Húrin gyermekeit, jól kiismerik magukat az első kettőben, és szívesen kötnek szorosabb ismeretséget az utóbbiakkal is.

III. (Nolda) kategória
Ez a kategória A Gyűrűk Ura, A hobbit, A szilmarilok, A Gyűrű keresése, a Húrin gyermekei, és a – javított kiadásban idén újra megjelent – Elveszett mesék könyve I-II. ismeretére épít. Azoknak javasoljuk, akik legalább az első hármat alaposan ismerik, és készek még jobban elmélyedni Tolkien világában.

(A feladatsorokban az új, javított kiadásokban használt terminológiát követjük, és erre kérjük a versenyzőket is, de törekszünk arra, hogy a régi kiadások használata se jelentsen problémát. A verseny során szükség lehet további művekre is Tolkientól vagy Tolkienról, ezt a kategóriafelelősök időben jelezni fogják. A jelentkezési laphoz tartozó kérdőíven kérjük pontosan megválaszolni a további könyvek ismeretével kapcsolatos kérdéseket!)

Mindhárom kategóriában három-négyfős csapatok jelentkezését várjuk. A csapat tagjainak lehetőleg egy iskolába (nem feltétlenül egy osztályba) kell járniuk. A versenyre – a feladatok jellegéből adódóan – felső tagozatos és középiskolás diákok nevezését várjuk, alsó tagozatos (10 évesnél fiatalabb) jelentkezők csak idősebb csapattársakhoz csatlakozhatnak. Mindhárom kategóriában külön értékeljük az általános iskolás (5-8. osztályos) és a középiskolás (9-13. osztályos) indulókat.

Bővebb információ, versenykiírás és jelentkezési lap: Magyar Tolkien Társaság

Jelentkezési lap (word)
Jelentkezési lap (pdf)

Reklámok

A hozzászólás ingyenes! :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s